’t Rozenhof, toen nog caf-weegbrug-aardappel -en dierenhandel, werd gebouwd door de familie Swaels, in 1950 uitgebreid met een danszaal. Wekelijkse dansavonden werden druk bezocht, en vele koppeltjes gevormd.

Andr Lemahieu en Dyane Declerck transformeerden de zaal tot trouw- en feestzaal.De zaak floreerde binnen de kortste keren. Andr en Dyane besloten dat de nachtelijke uren te zwaar werden, en deden de zaak van de hand.

Deze overname leidde echter tot de magere jaren voor ’t Rozenhof, met als dieptepunt een tijdelijke sluiting.

Emiel en Maria Notebaert-Saint Germain heropenden de zaak en lieten er een nieuwe wind waaien. Onder het impuls van Maya en Mieltje werd de zaak uitgebreid met extra zitplaatsen in de zaal en een nieuwe keuken en sanitair complex.

Op 1 oktober 1999 namen Dieter Saint Germain en Carmen Yde de zaak over.

Dieter werkte na zijn opleiding aan Hof Ter Duinen in Koksijde en stages in o.a. Le Sanglier des Ardennes, en De Karmeliet, enkele jaren in een Iepers restaurant, en vervoegde 2 jaar voor de overname reeds het keukenteam van ’t Rozenhof.

Carmen, afgestudeerd als kleuterleidster, was als buurvrouw van ’t Rozenhof er reeds sinds haar jeugdjaren elk weekend te vinden om er een handje toe te steken.

Na de overname trouwden Carmen en Dieter in 2000, na enkele jaren kreeg het gezin uitbreiding met Emma 2002 en Louis 2005.

In 2002 besloten Carmen en Dieter het caf om te vormen tot restaurant-tea-room, dit om te kunnen voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar eetgelegenheid la carte.

Doorheen de jaren blijft ’t Rozenhof steeds in beweging, met onlangs nog de aankoop van een kippenspit, dat zijn ding doet op vrijdag -en zondagavond.

Sinds de overname in 1999 doen Carmen en Dieter er alles aan om iedere bezoeker zo veel mogelijk in de watten te leggen, met lekkere, verse producten, in royale porties, zonder tierlantijntjes, aan democratische prijzen!